Ohjeita uusille lukiolaisille

Sammon keskuslukioon hyväksytyt opiskelijat

Hyväksymiskirjeet lähetetettiin kaikille hyväksytyille postitse. Kirjeestä löydät tietoa mm. oppikirjoista, Wilmasta jne.


Uudet opiskelijat aloittavat lukiotaipaleensa keskiviikkona 9.8.2017 klo 9.00.
Ota ensimmäisenä päivänä mukaasi alkuperäinen peruskoulun päättötodistus.


LUKIOLAISEN TIETOKONE

Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen yhteinen ohje lukiolaisen tietokoneen hankintaan.

Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta löydät aina viimeisen ohjeen ylioppilaskokeissa käytettävän tietokoneen vähimmäisvaatimuksista.

Lisätietoja lukiolaisen tietokoneesta:

  • Sammon keskuslukiossa ylioppilaskoe ja myös jotkin kurssikokeet tehdään langallisessa verkossa, eli koneessa on oltava Ethernet -liitäntä.
  • Tietokoneen pitää käynnistyä USB -tikulta!
  • USB -porttien määrä: Tarvitset paikan ainakin abittitikulle (muistitikku, jolta kone käynnistetään kurssikokeissa ja yo-kokeessa), langallisille kuulokkeille ja langalliselle hiirelle.
  • Huomaa, että langattomia lisälaitteita (hiiri, näppäimistö, kuulokkeet, …) ei saa käyttää ylioppilaskirjoituksissa, joten niitä ei kannata hankkia lukiokäyttöön ollenkaan.
  • Käyttöjärjestelmä: Tällä hetkellä Linux -koneissa eivät toimi kursseilla tarvittavat matematiikan, fysiikan tai kemian laskinohjelmistot ja myös muissa ohjelmissa on ilmennyt hankaluuksia.

Lisätietoja ja ohjeita päivitetään vielä kesän aikana.


Kouluruokailusta vastaa Sammon keskuslukiolla Tampereen Voimia. Voimia on uudistanut erityisruokavaliolinjauksensa sekä lomakkeet. Jos noudatat erityisruokavaliota, tutustu ohjeisiin jo etukäteen ja palauta erityisruokavaliolomake suoraan keittiölle heti koulun alkaessa.

Päivittäin kouluruokailuun pääsee viivakoodillisella henkilökortilla (esim. kela -kortti, ajokortti tai passi). Kortin käyttöä harjoitellaan heti ensimmäisenä koulupäivänä.