Ohjeita uusille lukiolaisille

Lukioon hyväksyttyjen nimet julkaistiin torstaina 14.6.2018 koulujen kotisivuilla ja ulko-ovissa. 

Kaikille 250 uudelle lukiolaiselle lähetettiin postissa hyväksymiskirje ja tunnukset Wilmaan.


HYVÄKSYMISKIRJEEN PÄÄKOHDAT

Opiskelupaikan varmistamiseksi lukioon valittujen on ilmoittauduttava mahdollisimman pian, viimeistään maanantaina 18.6.2018 klo 14.00.

Vaikka olisit ottanut paikan vastaan Opintopolussa, sinun pitää ilmoittautua myös lukioon sähköisesti tai käymällä paikan päällä!

WILMA
Saat hyväksymiskirjeen mukana tunnukset lukion sähköiseen järjestelmään WilmaanLukioon ilmoittaudutaan sähköisesti Wilmassa täytettävällä lomakkeella. Ilmoittautumislomakkeessa varmistetaan mm.

  • lukiossa opiskeltavat kielet (A-kielet, B2-kielet, B3-kielet)
  • S2 -kielen opetukseen osallistuminen
  • matematiikan valinta (pitkä vai lyhyt)

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti ja yhdessä huoltajan kanssa! Huoltajat saavat omat Wilma -tunnuksensa ilmoittautumislomakkeessa annettuun sähköposti-osoitteeseen myöhemmin.

Voit ilmoittautua myös lukiolla to 14.6.2018, pe 15.6.2018 tai ma 18.6.2018 klo 10.00 – 14.00.

LUKUJÄRJESTYS
Ensimmäisen vuoden opiskelijoille tehdään valmiiksi 1. (ja osittain myös 2.) jakson lukujärjestys. Oma lukujärjestys näkyy koulun alkaessa Wilmassa.
lisäys: Jako ohjausryhmiin sekä opiskelijoiden ensimmäisen jakson valinnat saatiin valmiiksi perjantaina 3.8.

OPPIMATERIAALIT
Ensimmäisen jakson kirjat, laskinohjelmiston ja muut oppimateriaalit voit hankkia kurssien alettua saatuasi opettajilta tarkemmat ohjeet. Koko lukuvuoden kirjalistat päivitetään koulun kotisivuille.

Uudet opiskelijat aloittavat lukiotaipaleensa torstaina 9.8.2018 klo 9.00.

Tervetuloa opiskelemaan!


RUOKAILU JA ERITYISRUOKAVALIOT

Päivittäin kouluruokailuun pääsee viivakoodillisella henkilökortilla (esim. kelakortti, ajokortti tai passi). Kortin käyttöä harjoitellaan heti ensimmäisenä koulupäivänä.

Kouluruokailusta vastaa Sammon keskuslukiolla Tampereen Voimia.  Jos noudatat erityisruokavaliota, tutustu ohjeisiin jo etukäteen ja palauta erityisruokavaliolomake suoraan keittiölle heti koulun alkaessa.


LUKIOLAISEN TIETOKONE

Jokaisella lukiolaisella tulee olla oma kannettava tietokone, jota käytetään oppitunneilla, kurssikokeissa sekä ylioppilaskirjoituksissa.

Ylioppilastutkintolautakunta on laatinut kattavat ohjeet tietokoneen hankintaan: https://www.abitti.fi/fi/ohjeet/tietokoneen-hankinta

Lisäohjeita:

  • Koneen tulee täyttää Ylioppilastutkintolautakunnan (YTL) asettamat viralliset tekniset laitevaatimukset ylioppilaskokeissa käytettävälle koneelle. Ne löytyvät ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta kohdasta Määräykset – Yleiset määräykset ja ohjeet – Päätelaiteohje. Näitä laitevaatimuksia päivitetään tutkinnon kehittyessä.
  • Koneen tulee käynnistyä USB -tikulta Abitti -järjestelmällä.
  • Koneessa on oltava Ethernet -liitäntä. Jos Ethernet -liitäntää ei ole, tulee hankkia Ethernet-USB -sovitin. Ethernet -liitäntä tarvitaan, jotta koneella voidaan osallistua langallisessa verkossa tehtäviin kokeisiin.
  • Tarvitset myös kuulokkeet. Ylioppilaskokeessa hyväksytään vain langalliset kuulokkeet, mutta lukion aikana voit käyttää myös langattomia.
  • Kosketusnäyttö ei toimi yleensä koejärjestelmissä ja tasohiirenkin käytössä voi olla ongelmia. Varminta olisi hankkia ulkoinen hiiri. Langatonta hiirtä ei hyväksytä ylioppilaskokeessa.
  • USB -liittimiä on oltava useita! Tarvitset ylioppilaskokeessa langalliset kuulokkeet, langallisen hiiren, mahdolliset adapterit ja vielä paikan muistitikulle, jolla koejärjestelmä käynnistetään.
  • Myös näytönsuojakalvon hankkiminen koetilanteita varten olisi suotavaa.