Haku Viestintälinjalle

Sammon keskuslukion viestintälinjalle otetaan vuosittain maksimissaan 20 opiskelijaa hakupisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Viestintälinjalle haetaan yhteishaussa.

Tiedot vuoden 2019 yhteishausta saa Tampereen kaupungin toisen asteen hakuoppaasta. Haun tulokset ilmoitetaan kesäkuussa 2019.

Sammon keskuslukion viestintälinjan opiskelijat valitaan toisen asteen sähköisen yhteishaun avulla (www.opintopolku.fi). Tämän lisäksi viestintälinjalle hakevan opiskelijan tulee tehdä viestintälinjan ennakkotehtävä ja täyttää lukion sähköinen  ainevalintakortti.  

Ennakkotehtävä toimitetaan Sammon keskuslukioon yhteishaun aikana.

Hakupisteet koostuvat opiskelijan painotetusta keskiarvosta ja ennakkotehtävästä saatavista pisteistä. Painotettu keskiarvo, jossa lähtökohtana on lukuaineiden keskiarvo, lasketaan siten, että äidinkielen ja yhteiskuntaopin numerot kerrotaan kahdella. Myös kuvataiteen ja musiikin numerot huomioidaan. Näin saatuun painotettuun keskiarvoon lisätään ja ennakkotehtävästä saatavat pisteet, joiden enimmäismäärä voi olla 10.

Ennakkotehtävä tuottaa maksimissaan 10 pistettä.

Vuoden 2019 ennakkotehtävä on tässä linkin takana:

Ennakkotehtava2019

Hakupisteiden maksimimäärä on 20 pistettä. Pistemäärien ollessa yhtä suuret keskinäisen järjestyksen ratkaisee äidinkielen numero, ja jos vielä äidinkielen numerotkin ovat yhtä suuret, keskinäisen järjestyksen ratkaisevat ennakkotehtävästä saatavat pisteet.

Sammon keskuslukion viestinnän kurssit ovat avoimia myös kaikille yleislinjan opiskelijoille, mikäli kursseilla on tilaa. Yleislinjan opiskelijat voivat suorittaa myös vähintään 4 kurssin laajuisen puolipitkän viestinnän, josta annetaan erillinen todistus.