Haku Viestintälinjalle

Sammon keskuslukion viestintälinjalle otetaan vuosittain maksimissaan 36 opiskelijaa hakupisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Viestintälinjalle haetaan yhteishaussa.

Tiedot vuoden 2018 yhteishausta saa Tampereen kaupungin toisen asteen hakuoppaasta. Haun tulokset ilmoitetaan 14.6.2018.

Sammon keskuslukion viestintälinjan opiskelijat valitaan toisen asteen sähköisen yhteishaun avulla (www.opintopolku.fi). Tämän lisäksi viestintälinjalle hakevan opiskelijan tulee tehdä viestintälinjan ennakkotehtävä ja liittää mukaan lausuntolomake ja täyttää lukion sähköinen  ainevalintakortti.  

Lausuntolomake ja ennakkotehtävä toimitetaan Sammon keskuslukioon 6.4.2018 mennessä.

Hakupisteet koostuvat opiskelijan painotetusta keskiarvosta, lausunnosta ja ennakkotehtävästä saatavista pisteistä. Painotettu keskiarvo, jossa lähtökohtana on lukuaineiden keskiarvo, lasketaan siten, että äidinkielen ja yhteiskuntaopin numerot kerrotaan kahdella. Myös kuvataiteen ja musiikin numerot huomioidaan. Näin saatuun painotettuun keskiarvoon lisätään lausunnosta ja ennakkotehtävästä saatavat pisteet, joiden enimmäismäärä voi olla 10 pistettä.

Lausuntolomakkeessa harrastuneisuus ja ennakkotehtävä tuottavat molemmat max. 5 pistettä eli yhteensä 10 pistettä.

lausuntolomake 2018

ennakkotehtava_2018

Hakupisteiden maksimimäärä on 20 pistettä. Pistemäärien ollessa yhtä suuret keskinäisen järjestyksen ratkaisee äidinkielen numero, ja jos vielä äidinkielen numerotkin ovat yhtä suuret, keskinäisen järjestyksen ratkaisevat lausunnosta saatavat pisteet.

Sammon keskuslukion viestinnän kurssit ovat avoimia myös kaikille yleislinjan opiskelijoille, mikäli kursseilla on tilaa. Yleislinjan opiskelijat voivat suorittaa myös vähintään 4 kurssin laajuisen puolipitkän viestinnän, josta annetaan erillinen todistus.