Haku Viestintälinjalle

Sammon keskuslukion viestintälinjalle otetaan vuosittain maksimissaan 20 opiskelijaa hakupisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Jos opiskelija tulee hyväksytyksi viestintälinjalle, on valinta sitova. Viestintälinjan opiskelijalle ei taata mahdollisuutta siirtyä yleislukioon tai osallistua urheiluvalmennukseen.

Viestintälinjalle haetaan yhteishaussa (www.opintopolku.fi). Tiedot vuoden 2020 yhteishausta saa Tampereen kaupungin toisen asteen hakuoppaasta.

Viestintälinjalle hakevan opiskelijan tulee palauttaa myös ennakkotehtävä (Ennakkotehtävä 2020). Ennakkotehtävä toimitetaan Sammon keskuslukioon yhteishaun aikana, viimeistään ti 10.3.2020.

Hakupisteet koostuvat opiskelijan painotetusta keskiarvosta ja ennakkotehtävästä saatavista pisteistä. Ennakkotehtävä tuottaa maksimissaan 10 pistettä. Painotettu keskiarvo, jossa lähtökohtana on lukuaineiden keskiarvo, lasketaan siten, että äidinkielen ja yhteiskuntaopin arvosanat kerrotaan kahdella. Myös kuvataiteen ja musiikin arvosanat huomioidaan. Lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään 7,5.

Hakupisteiden maksimimäärä on 20 pistettä. Pistemäärien ollessa yhtä suuret keskinäisen järjestyksen ratkaisee äidinkielen numero, ja jos vielä äidinkielen numerotkin ovat yhtä suuret, keskinäisen järjestyksen ratkaisevat ennakkotehtävästä saatavat pisteet.

Sammon keskuslukion viestinnän kurssit ovat avoimia myös kaikille yleislinjan opiskelijoille, mikäli kursseilla on tilaa. Yleislinjan opiskelijat voivat suorittaa myös vähintään 4 kurssin laajuisen puolipitkän viestinnän, josta annetaan erillinen todistus.