SYKSYN 2019 UUDET LUKIOLAISET

Lukioon hyväksyttyjen nimet julkaistaan torstaina 13.6.2019.

Jokainen opiskelija saa tällöin Opintopolusta sähköpostilla tiedon siitä, mihin oppilaitokseen hänet on hyväksytty.
Sammon keskuslukio julkaisee uusien lukiolaisten nimet lisäksi ulko-ovessaan ja myöhemmin myös kotisivulla.

Kaikille 250 uudelle lukiolaiselle lähetetään sähköpostilla ilmoittautumisohjeet Sammon keskuslukioon ja tunnukset Wilmaan.

Opiskelupaikan varmistamiseksi lukioon valittujen on ilmoittauduttava mahdollisimman pian, viimeistään ma 17.6.2019 klo 14.00.

Vaikka olisit ottanut paikan vastaan Opintopolussa, sinun pitää siis ilmoittautua myös lukioon sähköisesti tai käymällä paikan päällä!


WILMA ja ILMOITTAUTUMINEN

Lukioon valitut saavat sähköpostiinsa tunnukset lukion sähköiseen järjestelmään Wilmaan.

Wilman kirjautumissivulta (wilma.tampere.fi) löydät kuvallisen ohjeen Wilmaan kirjautumiseen ja lukiopaikan vastaanottamiseen.

Lukioon ilmoittaudutaan sähköisesti Wilmassa täytettävällä lomakkeella. Ilmoittautumislomakkeessa varmistetaan mm.

  • lukiossa opiskeltavat kielet (A-kielet, B2-kielet, B3-kielet)
  • S2 -kielen opetukseen osallistuminen
  • matematiikan valinta (pitkä vai lyhyt)

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti ja yhdessä huoltajan kanssa!

Huoltajat saavat omat Wilma -tunnuksensa ilmoittautumislomakkeessa annettuun sähköposti-osoitteeseen myöhemmin.

Voit ilmoittautua myös lukiolla to 13.6.2019, pe 14.6.2019 tai ma 17.6.2019 klo 10.00 – 14.00.


LUKUJÄRJESTYS

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille tehdään valmiiksi 1. (ja osittain myös 2.) jakson lukujärjestys. Jako ohjausryhmiin ja oma lukujärjestys näkyy uusilla opiskelijoilla koulun alkaessa Wilmassa.


OPPIMATERIAALIT

Ensimmäisen jakson kirjat, laskinohjelmiston ja muut oppimateriaalit voit hankkia kurssien alettua saatuasi opettajilta tarkemmat ohjeet.


eTeho OPETUS

Heti opintojen alussa kaikki Sammon keskuslukion uudet ykköset osallistuvat eTeho -opetukseen. Kyseessä on neljän opetuskerran kokonaisuus digiohjausta. Ohjauksessa käydään läpi lukiossa käytettävien ohjelmistojen lataus, USB -abittitikun päivitys ja käyttö sekä opiskeluun liittyvät sähköiset ympäristöt.


LUKIOLAISEN TIETOKONE

Jokaisella lukiolaisella tulee olla oma kannettava tietokone, jota käytetään oppitunneilla, kurssikokeissa sekä ylioppilaskirjoituksissa.

Ylioppilastutkintolautakunta on laatinut kattavat ohjeet tietokoneen hankintaan: https://www.abitti.fi/fi/ohjeet/tietokoneen-hankinta

Lisäohjeita:

  • Koneen tulee täyttää Ylioppilastutkintolautakunnan (YTL) asettamat viralliset tekniset laitevaatimukset ylioppilaskokeissa käytettävälle koneelle. Ne löytyvät ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta kohdasta Määräykset – Yleiset määräykset ja ohjeet – Päätelaiteohje. Näitä laitevaatimuksia päivitetään tutkinnon kehittyessä.
  • Koneen tulee käynnistyä USB -tikulta Abitti -järjestelmällä.
  • Koneessa on oltava Ethernet -liitäntä. Jos Ethernet -liitäntää ei ole, tulee hankkia Ethernet-USB -sovitin. Ethernet -liitäntä tarvitaan, jotta koneella voidaan osallistua langallisessa verkossa tehtäviin kokeisiin.
  • Tarvitset myös kuulokkeet. Ylioppilaskokeessa hyväksytään vain langalliset kuulokkeet, mutta lukion aikana voit käyttää myös langattomia.
  • Kosketusnäyttö ei toimi yleensä koejärjestelmissä ja tasohiirenkin käytössä voi olla ongelmia. Varminta olisi hankkia ulkoinen hiiri. Langatonta hiirtä ei hyväksytä ylioppilaskokeessa.
  • USB -liittimiä on oltava useita! Tarvitset ylioppilaskokeessa langalliset kuulokkeet, langallisen hiiren, mahdolliset adapterit ja vielä paikan muistitikulle, jolla koejärjestelmä käynnistetään.
  • Myös näytönsuojakalvon hankkiminen koetilanteita varten olisi suotavaa.

Tampereen lukioiden opiskelijat voivat asentaa maksutta Microsoft Office -ohjelmistopaketin käyttämilleen laitteille. Ohjeita tästä ja muista sähköisistä palveluista löydät Wilman tiedotteesta ”Lukioiden sähköiset palvelut” saatuasi Wilma -tunnukset käyttöösi.


RUOKAILU JA ERITYISRUOKAVALIOT

Päivittäin kouluruokailuun pääsee viivakoodillisella henkilökortilla (esim. kelakortti, ajokortti tai passi). Kortin käyttöä harjoitellaan heti ensimmäisenä koulupäivänä.

Kouluruokailusta vastaa Sammon keskuslukiolla Tampereen Voimia.  Jos noudatat erityisruokavaliota, tutustu ohjeisiin jo etukäteen ja palauta erityisruokavaliolomake suoraan keittiölle heti koulun alkaessa.


LUKUVUODEN ALKU

Uudet opiskelijat aloittavat lukiotaipaleensa torstaina 8.8.2019 klo 9.00.

Tervetuloa Samkeen!